ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serdar Hüseyin Yıldırım, președintele Agenției Spațiale Turce, a afirmat într-un discurs din trecut că un cutremur devastator poate fi creat cu ajutorul unor tije din aliaj de titan aruncate din spațiu asupra pământului. Aceste cuvinte ale lui Yıldırım au devenit din nou virale după dezastrul seismic cu epicentrul în Kahramanmaraș, potrivit presei turce. 

În discursul său, Serdar Hüseyin Yıldırım, președintele Agenției Spațiale Turce, a declarat: „Există sateliți militari care pot trimite din spațiu tije de 10 metri din aliaj de titan către orice țintă doresc! Aceste tije pătrund până la 5 kilometri adâncime în pământ și creează cutremure de 7-8 grade. De asemenea, nu este posibilă detectarea lor".

Născut în 1961 în Üsküdar, Istanbul, Serdar Hüseyin Yıldırım este originar din Rize. După ce a absolvit liceul Kadıköy Anatolian High School, a studiat la Departamentul de Inginerie Aeronautică al ITU. În 1980, s-a transferat la Universitatea Tehnică din Berlin și a absolvit Facultatea de Științe ale Transporturilor, Departamentul de Științe Aeronautice și Spațiale.

În 1989, domnul Yıldırım a intrat în sectorul aviației și, după ce a lucrat timp de 12 ani în diverse companii aeriene, a călătorit în străinătate și a lucrat ca consultant de proiecte în diferite țări. De asemenea, Yıldırım a predat „Managementul companiilor aeriene" la Universitatea Kadir Has timp de cinci ani.

 Videoclipul cu declarația sa a devenit viral:


El a fost silit să comenteze pe Twitter acum, cu privire la fenomenul pe care l-a creat în populație cu aceste afirmații de domeniul SF: 

„Am primit o mulțime de întrebări cu privire la videoclipul care circulă de câteva zile pe rețelele de socializare. Acest scurt videoclip este un extras dintr-o prelegere pe care am ținut-o la un institut de strategie cu mult timp în urmă. Am descris un sistem de armament care, atunci când este desfășurat și utilizat pe orbita Pământului, poate șterge de pe hartă un oraș mic.”