ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Haruo Ozaki, președintele Asociației Medicale din Tokyo, a reiterat luna aceasta că ivermectina ar trebui să fie utilizată pe scară largă și a declarat că primele sale recomandări nu au fost luate în considerare în Japonia, arată LifeSiteNews.

În februarie, Ozaki a făcut apel la medicii japonezi să implementeze ivermectina ca medicament eficient în combaterea Covid-19. În legătură cu utilizarea antiparazitarului la cazurile de Covid, având în vedere ezitarea internațională de a-l folosi ca medicament împotriva noului coronavirus, el a declarat: „...Nu putem spune că ivermectina este absolut ineficientă, cel puțin nu eu.”

Într-un interviu acordat publicației The Yomiuri Shimbun în data de 5 august, Ozaki și-a explicat în detaliu părerea conform căreia ivermectina ar trebui utilizată în Japonia și a declarat că apelurile sale timpurii în favoarea utilizării acesteia nu au fost, aparent, luate în seamă.  

El a afirmat că există dovezi din mai multe țări care arată că ivermectina a fost eficientă în cazul pacienților diagnosticați cu COVID: „Știu că există multe studii care arată că ivermectina este eficientă în prevenirea și tratamentul coronavirusului, în principal în America Centrală și de Sud și în Asia”.

El a citat, de asemenea, o lucrare care a demonstrat efectele preventive ale ivermectinei în ceea ce privește infecțiile cu coronavirus în India. Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la All India Institute of Medical Sciences, „participanții care au luat ivermectină în scop profilactic au prezentat un risc mai scăzut de a dezvolta simptome care să indice o infecție cu SARS-CoV-2”.

Studiul indian a inclus 3532 de lucrători din domeniul sănătății. Potrivit studiului, cei care „au luat două doze de ivermectină pe cale orală au înregistrat un risc semnificativ mai mic de a contracta boala Covid-19 în luna următoare”.

În rezumat, studiul prezintă un sumar al dovezilor: „Două doze de ivermectină orală (300 μg/kg administrate la un interval de 72 de ore) ca și chimioprofilaxie în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății reduce riscul de infectare cu Covid-19 cu 83% în luna următoare.” 

Președintele Ozaki a declarat că, în ciuda dovezilor care indică eficacitatea ivermectinei, medicamentul este dificil de obținut. El a adăugat că, deși eficacitatea stabilită a ivermectinei este din ce în ce mai clară, compania americană care produce medicamentul, Merck & Co. Inc., a limitat în prezent distribuția, deoarece susține că medicamentul este ineficient în tratarea Covid.

„În ideea că nu ar fi eficient pentru tratarea și prevenirea bolii, există intenția ca acesta să nu fie folosit pentru nimic altceva decât pentru boli de piele, cum ar fi psoriazisul.”

Acest lucru a dus la o situație în care, potrivit lui Ozaki, „chiar dacă un medic scrie o rețetă pentru ivermectină, nu există niciun medicament în farmacie„. El a spus că această situație a făcut ca medicamentul să fie practic „inutilizabil”.

El susține că faptul că furnizarea a fost oprită de Merck & Co. este o dovadă că, de fapt, medicamentul este eficient în tratarea COVID: „Dar (Merck) spune că ivermectina nu funcționează, așa că nu ar trebui să fie nevoie să restrângă furnizarea. Dacă nu funcționează, nu există cerere. Eu cred că funcționează, așa că se blochează furnizarea. Se pare că așa este.”

Ozaki a amintit, de asemenea, de FLCCC Alliance - un grup fondat de Dr. Pierre Kory, pneumolog - care pledează pentru utilizarea ivermectinei în tratamentul Covid.

„Un grup de clinicieni americani (FLCCC) a anunțat că ivermectina este eficientă împotriva coronavirusului în America de Sud, Asia etc., iar un grup de medici - Grupul britanic de recomandare a ivermectinei (BIRD) - a pus cap la cap numeroase lucrări. M-am convins că este eficientă din meta-analiza prezentată mai sus și am recomandat ivermectina la site-uri medicale din întreaga lume.” 

El a mai spus că „a transmis Comitetului Olimpic Japonez că ivermectina ar trebui folosită în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Dar guvernul nu a făcut nimic”.

Ozaki a vorbit și despre reticența din partea corpului medical în ceea ce privește utilizarea ivermectinei pentru tratarea Covid, subliniind că „cercetătorii din mediul academic și profesorii din universități întâmpină probleme. Mulți nu fac nimic de capul lor, dar sunt de aceeași părere cu organizațiile internaționale, cum ar fi OMS și marile organizații de sănătate din Statele Unite și Europa, că „nu este încă sigur dacă ivermectina va funcționa în cazul coronavirusului”.

„Nu o facem din proprie inițiativă, ci doar pe baza opiniilor altora. De ce să nu încercăm să vedem singuri de ce funcționează ivermectina? Este deplorabil că există critici, cercetători și savanți care critică în permanență fără să facă nimic. Sper că universitarii japonezi vor contribui mai activ.”

Dovezile că ivermectina este eficientă în tratarea Covid au fost verificate cu succes în țările în curs de dezvoltare, unde vaccinurile nu sunt distribuite pe scară largă. Și un studiu efectuat în Franța a sugerat că ivermectina ar trebui să fie utilizată ca remediu pentru Covid.