ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a promulgat vineri o lege care prevede ca toți adulții eligibili de peste 18 ani din țară să fie vaccinați obligatoriu împotriva COVID-19, potrivit DW.

"Alexander Van der Bellen a promulgat astăzi la prânz legea federală privind obligativitatea de vaccinare împotriva COVID-19", a anunțat biroul de presă al președintelui austriac într-un comunicat, citat de Agerpres.

Legea a fost publicată imediat în Monitorul Oficial și "va deveni efectivă sâmbătă", a precizat un purtător de cuvânt de la Ministerul austriac al Sănătății.

 
Agenția de presă austriacă APA evocase posibilitatea ca legea să intre în vigoare duminică, mai amintește Agerpres.

În timp ce unele națiuni, precum Italia, impun vaccinarea adulților de peste 50 de ani sau a persoanelor care lucrează în domeniul medical, noua lege austriacă care prevede vaccinarea tuturor adulților este prima de acest fel din Europa.