ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Biden a afirmat că statele nu au dreptul de a restricționa tratamente precum blocantele hormonale sau operațiile de schimbare de sex pentru copiii transsexuali, susținând că recentele măsuri adoptate de legislaturile conduse de republicani s-au bazat pe „frică", potrivit NYPost.

„Cred că niciun stat sau nimeni nu ar trebui să aibă dreptul de a face asta. Ca o chestiune morală sau juridică, cred că este greșit", i-a spus Biden starului transsexual Dylan Mulvaney de pe TikTok, în timpul unui forum prezidențial NowThis News, difuzat duminică.
 
 
 Dylan Mulvaney

Mulvaney, care și-a înregistrat tranziția pentru mai mult de 8 milioane de urmăritori pe platformă, l-a întrebat pe președinte dacă el crede că statele „ar trebui să aibă dreptul de a interzice asistența medicală pentru afirmarea sexului".

„Este foarte important să continuăm să vorbim despre drepturile fundamentale de bază ale tuturor ființelor umane, iar ideea, ideea, care se întâmplă, știți, în unele state - nu voi intra în politică, dar, unele state, este pur și simplu - este scandalos și cred că este imoral", a adăugat Biden.

Presiunea condusă de republicani pentru a legifera problemele transsexualilor a început cu un proiect de lege din 2016 din Carolina de Nord, care le cerea persoanelor transsexuale să folosească baia publică care corespunde genului din certificatul lor de naștere.

Mai recent, legislatorii statali și locali au încercat să interzică femeilor transsexuale să joace în echipele sportive ale școlilor de fete, să împiedice discuțiile din sălile de clasă despre sexualitate și orientare sexuală și să îi absolve pe profesori de obligația de a folosi pronumele preferate ale elevilor.

În aprilie, Joseph Ladopo, medicul chirurg general din Florida, a declarat că minorii care se confruntă cu disforia de gen ar trebui să primească consiliere mai degrabă decât să fie supuși unor proceduri medicale, opunându-se astfel directivelor emise de administrația Biden.

Cu o lună mai devreme, guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a semnat un ordin prin care a calificat administrarea de terapie hormonală copiilor trans drept „abuz asupra copiilor".

Alabama, Arkansas și Arizona au adoptat, de asemenea, măsuri care limitează accesul copiilor la tratament și operații.

Președintele i-a spus lui Mulvaney că, în opinia sa, frica, determinată de „lipsa de expunere" la această problemă, este de vină pentru controversa politică, despre care a afirmat că este în mare parte „pură hiperbolă".

„Oamenii se tem de ceea ce nu cunosc", a spus Biden. „Se tem de ceea ce nu știu. Când oamenii își dau seama, când indivizii își dau seama,  își schimbă părerea".