ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, cere ca 10 localități de la granița cu Suceava să intre în carantină și este de părere că restricții ar trebui impuse în toate județele învecinate cu Suceava. Într-o postare pe social media, acesta i-ar fi cerut premierului Ludovic Orban să nu permită ca Moldova să se transforme într-o Lombardie a României, potrivit Mediafax

„Cred că sunt vreo 10 localități de la granița cu Suceava care trebuie să intre în carantină. Să închidem granițele cu toții din județele învecinate, pentru că prevenția este principala preocupare a noastră. Vedeți la Suceava ce grad mare de infectare este. Este o primă măsură, extrem de necesară, să punem patrule de control la fiecare intrare din Suceava în Neamț. Vorbesc aici de patrule formate din Poliție, Direcția de Sănătate Publică, jandarmi, ... să verificăm fiecare persoană care intră”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, citat de Mediafax.

El susține că este nevoie ca românii întorși din străinătate să fie monitorizați electronic, măsură pe care ar fi propus-o prefectului județului Neamț încă din 9 martie și care, opinează președintele C.J., este și mai urgentă în prezent.

„Am cerut să folosim tabletele utilizate și de STS la alegeri și să avem date despre cei veniți din străinătate pentru ca toti cei care ajung la domiciliu să fie verificați. Era necesară atunci măsura, în 9 martie, când am cerut-o, acum este urgență”, a adăugat Ionel Arsene, pentru Mediafax.

Președintele Consiliului Județean Neamț spune că, din cauză că numărul celor reveniți în țară din străinătate este mare în zona Moldovei, e esențial ca fiecare să respecte izolarea.

„Trebuie să vedem cum facem să salvăm viețile oamenilor. Nu am primit niciun echipament, am alocat bani de la C.J. și facem achiziții, dar marea problemă este că nu găsim nicăieri, termenele sunt foarte îndepărtate pentru furnizare. Azi, când vorbim, avem situația sub control, am reușit să achiziționăm materiale de protecție, am alocat 8 milioane de la C.J. pentru încă 20 de paturi ATI și ventilatoare, deci în total vor fi 40 de ventilatoare mecanice. Numai Dumnezeu știe ce va fi”, a completat președintele Consiliului Județean.

Prin ordonanța militară nr. 6 s-a instituit, în 30 martie, carantina în orașul Suceava și zonele limitrofe, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19.