Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că parlamenentarii vor lucra la un proiect de modificare a Constituției pentru punerea în aplicare a Referendumului, relatează Antena3. Între timp, președintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări pe tema Justiției și a Referendumului.

Nu se știe exact ce articole din Constituție vor fi modificate și care e perioada de timp în care vor face acest lucru, dar se știe sigur că procedura de modificare a legii fundamentale e una destul de greoaie, care poate dura destul de mult în Parlamentul României și care se va încheia tot cu un referendum de validare a propunerilor de modificare a Constituției.
 
La finalul ședinței Biroului Permanent, Ciolacu a mai anunțat că PSD va depune un proiect de lege pentru introducerea votului electronic și prin corespondență până la alegerile prezidențiale din toamnă.
 În ceea ce privește votul prin corespondență, de menționat că a mai existat un proiect privind în acest sens în 2010, proiect realizat de MAE, MAI și AEP, dar el s-a lovit de opoziția PSD și PNL.

„Numararea voturilor s-a incheiat si 6,5 milioane de romani au raspuns cu DA la cele doua intrebari de la referendum. Trebuie sa decidem cum sa punem in practica ce a decis poporul. Pentru a gasi cele mai bune solutii pentru referendum, am decis sa convoc partidele parlamentare la consultari pe aceasta tema. Asadar, am trimis invitatiile pentru zilele de marti si miercuri pentru a gasi impreuna cele mai bune solutii", a declarat Iohannis. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews