ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că parlamenentarii vor lucra la un proiect de modificare a Constituției pentru punerea în aplicare a Referendumului, relatează Antena3. Între timp, președintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări pe tema Justiției și a Referendumului.

Nu se știe exact ce articole din Constituție vor fi modificate și care e perioada de timp în care vor face acest lucru, dar se știe sigur că procedura de modificare a legii fundamentale e una destul de greoaie, care poate dura destul de mult în Parlamentul României și care se va încheia tot cu un referendum de validare a propunerilor de modificare a Constituției.
 
La finalul ședinței Biroului Permanent, Ciolacu a mai anunțat că PSD va depune un proiect de lege pentru introducerea votului electronic și prin corespondență până la alegerile prezidențiale din toamnă.
 În ceea ce privește votul prin corespondență, de menționat că a mai existat un proiect privind în acest sens în 2010, proiect realizat de MAE, MAI și AEP, dar el s-a lovit de opoziția PSD și PNL.

„Numararea voturilor s-a incheiat si 6,5 milioane de romani au raspuns cu DA la cele doua intrebari de la referendum. Trebuie sa decidem cum sa punem in practica ce a decis poporul. Pentru a gasi cele mai bune solutii pentru referendum, am decis sa convoc partidele parlamentare la consultari pe aceasta tema. Asadar, am trimis invitatiile pentru zilele de marti si miercuri pentru a gasi impreuna cele mai bune solutii", a declarat Iohannis.