ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ceh Milos Zeman a fost dus din nou la spital joi, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunțat biroul său, la doar câteva ore după ce a fost externat după mai mult de șase săptămâni de tratament pentru o afecțiune fără legătură cu aceasta, potrivit Reuters.

Bărbatul în vârstă de 77 de ani fusese externat anterior după ce a petrecut mai mult de șase săptămâni în îngrijire și plănuise să se recupereze la reședința sa prezidențială din castelul Lany.

Dar purtătorul său de cuvânt a confirmat că Zeman a fost testat pozitiv la coronavirus după ce a ajuns la castel.

"Programul președintelui va fi suspendat pe durata tratamentului pentru COVID-19", se arată în declarație Zeman urma să depună vineri jurământul în noul guvern de coaliție ceh condus de Petr Fiala.

Președintele Zeman a fost internat inițial la terapie intensivă pe 10 octombrie, la o zi după alegerile parlamentare din Cehia.

Zeman avea probleme de mers și a folosit un scaun cu rotile. Starea sa a fost atribuită unei boli cronice nespecificate. Nu este clar după a câta doză de ser anti-covid din cele trei pe care le-a primit i-a apărut această stare.

Spitalul din Praga a declarat mai devreme joi că ar fi preferat ca Zeman să rămână în unitate, dar a acceptat decizia sa de a pleca din cauza unei "îmbunătățiri semnificative".

Dar Zeman s-a întors acum la spital pentru a "rezolva această situație", a declarat purtătorul său de cuvânt.
 
Zeman este triplu vaccinat anti-Covid, respectiv „complet imunizat”.
 
Potrivit Reuters el urmează să primească tratament monoclonal cu anticorpi.