ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a trimis la Timișoara o placă memorială, pentru marcarea celor 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, care au început în orașul de pe Bega, scrie Adevărul.

Placa va fi montată pe zidul Garnizoanei din Piața Libertății – locul în care, în 17 decembrie 1989, armata avea să deschidă focul împotriva manifestanților.   
 
Dezvelirea plăciii va avea loc miercuri, 18 decembrie, în prezența ambasadorului Americii în România, Adrian Zuckerman.   „Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, vine la Timișoara să dezvelească placa memorială, trimisă de președintele Donald Trump, pentru recunoașterea meritelor și eroismului celor care s-au luptat în revoluție, acum 30 de ani. Acestă placă va fi amplasată pe zidul fostului comandament al Garnizoanei și al viitorului Muzeu al Revoluției din Timișoara. Va fi la două traverse de placa cu Proclamația de la Timișoara”, a declarat Sorin Predescu, directorul Direcției de Patrimoniu și Cultură Timiș.
 
Pe placă scrie „Această placă este dedicată în memoria eternă a eroilor din Timișoara și martirilor care au pierit în urma cu treizeci de ani, luptând pentru libertate, democrație și drepturile omului, în Decembrie 1989. Domnul să-i binecuvânteze pe aceștia și pe poporul român. Donald J. Trump”. 
 
Sâmbătă, noul ambasador american acreditat în țara noastră a fost primit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.