ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Douăzeci de generali în retragere, alături de 1000 de militari din Franța au publicat o scrisoare pe siteul ofițerilor în retragere, prin care avertizează asupra pericolului izbucnirii unui război civil. Guvernul a criticat această scrisoare, iar ministrul francez al Apărării a amenințat că va pedepsi semnatarii pentru declarațiile periculoase pe care le-au făcut privind izbucnirea unui război civil care se va solda cu mii de morți, potrivit Cotidianul.ro 
 
ACTUALIZARE: Potrivit unei versiuni a scrisorii din 28 aprilie, numărul semnatarilor a crescut la 1500 dintre care  aproape 30 de generali. SCRISOARE ORIGINALĂ (PDF) AICI
 
 
Vă prezentăm scrisoarea militarilor francezi, tradusă de colegii noștri de la Cotidianul.

”Situația este gravă. Franța este amenințată de mai multe pericole mortale. Noi, care chiar și în retragere suntem soldați ai Franței, nu putem rămâne indiferenți la soarta frumoasei noastre țări.

Drapelul tricolor nu este doar o bucată de pânză, el simbolizează tradiția celor care, indiferent de culoarea pielii și de religia lor, au slujit Franța și și-au dat viața pentru ea. Pe acest drapel stă scris ”Patrie și Onoare”. Or, onoarea noastră ține acum de denunțarea dezagregării care ne afectează patria.

–   Dezagregare care, printr-un soi de antirasism, are un singur scop: să genereze pe teritoriul nostru o stare anormală, o ură între comunități. Astăzi, unii vorbesc despre rasă, despre indigeni, despre teoria decolonizării, însă acești partizani fanatici și plini de ură nu vor decât război rasial. Ei nu ne înțeleg țara, tradițiile ei, cultura ei, ei vor să o vadă dezagregându-se, în timp ce îi distrug trecutul și istoria. Astfel, ei amenință statui și glorii militare și civile, punând sub semnul întrebării tradiții vechi de secole.

–    Dezagregare care, odată cu islamismul și gloatele din mahalale, duce la ruperea mai multor părți ale țării, pentru a le transforma în teritorii supuse unor dogme care sunt împotriva constituției noastre. Or, toți francezii, indiferent care ar fi religia lor, sunt acasă peste tot in Hexagon; nu pot exista orașe sau cartiere în care să nu se aplice legile Republicii.

–     Dezagregare, pentru că ura începe să fie mai puternică decât fraternitatea în timpul manifestațiilor în care puterea folosește forțele de ordine pe post de țapi ispășitori, în fața francezilor în veste galbene care dau glas disperării. Asta în timp ce indivizi infiltrați și cu cagule vandalizează magazine și amenință forțele de ordine. Iar acestea din urmă nu fac decât să execute ordinele, uneori contradictorii, date de voi, guvernanților.

Pericolele devin tot mai mari, iar violența crește de la o zi la alta. Cine își imagina acum zece ani că un profesor va fi ucis și decapitat la ieșirea de la cursuri? Or, noi, slujitorii Națiunii, care ne-am pus viața în pericol pentru a ne respecta jurământul, așa cum cere statutul de militar, nu putem rămâne spectatori pasivi în fața unor asemenea evenimente.

De asemenea, cei care conduc țara trebuie neapărat să găsească curajul necesar pentru eradicarea acestor pericole. Pentru asta este suficient să aplice fără abatere legile care există deja. Nu uitați că, la fel ca și noi, majoritatea concetățenilor sunt sătui de ezitările voastre și de tăcerile voastre vinovate.

Așa cum spunea cardinalul Mercier, primatul Belgiei, ”când prudența este peste tot, curajul nu e nicăieri”. Deci, doamnelor și domnilor, destul cu tărăgănarea, situația este gravă, iar munca ce ne așteaptă este colosală; nu mai pierdeți timpul și să știți că suntem gata să susținem politicile care vor avea în vedere salvgardarea națiunii.

Pe de altă parte, dacă nu se vor lua masuri, laxitatea va se va răspândi implacabil în societate, provocând în cele din urmă o explozie și intervenția camarazilor noștri în serviciu activ, într-o misiune pe teritoriul național pentru protejarea valorilor noastre constituționale și apărarea compatrioților noștri.  

Nu mai este timp de tergiversări, altfel, mâine, un război civil va pune capăt acestui haos, iar cei care își vor pierde viețile din cauza voastră se vor număra cu miile”.

Responsabil pentru întocmirea scrisorii este un fost căpitan al Jandarmeriei, care are în prezent vârsta de 70 de ani: Jean-Pierre Fabre Bernadac.