ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, aflat în vizită oficială la București, și-a manifestat dorința de a vedea și Mănăstirea Antim, ctitoria Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, relatează Ziarul Lumina.

În seara zilei de marți, 11 octombrie, Salome Zurabișvili a fost întâmpinată la așezământul monahal bucureștean de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Zurabișvili a depus, mai întâi, un frumos buchet de flori înaintea statuii Sfântului Antim Ivireanul, aflată în fața porților mănăstirii, fiind apoi întâmpinată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul și de părintele protosinghel Vicențiu Oboroceanu, starețul așezământului monahal. 

Preasfinția Sa i-a prezentat, în continuare, președintelui Georgiei impresionanta ctitorie a sfântului ierarh născut în Iviria, vorbindu-i îndeosebi despre istoria lăcașului de rugăciune. 

Delegația condusă de Salome Zurabișvili a vizitat și „Sala georgiană” a așezământului monahal, încăpere în care sunt păstrate mai multe icoane, obiecte de cult și albume oferite pe parcursul timpului de diplomați, oameni politici și demnitari ai statului georgian veniți în vizită la Mănăstirea Antim.

„Este o tradiție ca președinții Georgiei care vin în capitala României să viziteze și acest loc atât de semnificativ pentru relațiile, colaborarea și prietenia dintre popoarele român și georgian. A fost mai mult o vizită spirituală, iar bucuria s-a citit atât pe chipul doamnei președinte, cât și pe cele ale însoțitorilor săi. Au rămas uimiți de maniera mai mult decât lăudabilă în care amintirea Sfântului Mitropolit Antim Ivireanul este cultivată în cultura românească, mai ales aici, în obștea ce slujește lui Dumnezeu în ctitoria pe care sfântul a înălțat-o acum mai bine de 300 de ani. Cu acest prilej, obștea mănăstirii a oferit doamnei președinte o icoană a Sfântului Antim Ivireanul și câteva publicații ce privesc viața sfântului ierarh și istoria acestui așezământ monahal. La rândul ei, aceasta a oferit mănăstirii o icoană cu chipul Sfintei Nina, cea care a adus sămânța Evangheliei poporului georgian. Icoana va rămâne în «Sala georgiană», unde se păstrează mărturiile trecerii delegațiilor de stat sau bisericești pe la această mănăstire”, a declarat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul

La acest eveniment a fost prezent și Excelența Sa Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în România.
 
Președintele Georgiei a vizitat Mănăstirea Antim din Capitală 229434
 
Președintele Georgiei a vizitat Mănăstirea Antim din Capitală 229435