Confruntat cu un număr tot mai mare de localități basarabene care au semnat declarația de Unire cu patria-mamă, președintele R.Moldova, Igor Dodon, trece la ofensivă. După ce a amenințat că toți cei care au îndrăznit să semneze documentul simbolic vor fi trași la răspundere, liderul de la Chișinău a început lupta „de stradă„ cu unioniștii.
 
Deocamdată, încearcă să contracareze curentul unionist prin amplasarea unor panouri pe care, citând din el, scrie „Unionismul trece, patria rămâne. Moldova are viitor! Igor Dodon”, scrie deschide.md

De asemenea, Dodon încearcă să se convingă că mișcarea unionistă ia amploare doar datorită faptului că suntem în Anul Centenarului, comentând astfel pe pagina sa de Facebook:

„În acest an este ceasul de vîrf al unioniștilor. Aniversarea centenarului a răscolit în ei cele mai iraționale și întunecate emoții și pasiuni. Au devenit foarte perfizi și agresivi și, din păcate, multă lume a căzut pradă acesti isterii. Și multe autorități din statul vecin și-au arătat adevărata față și intenție”.

Și continuă: „Unirea niciodată nu se va produce”, iar majoritatea cetățenilor Republicii Moldova „condamnă ferm acțiunile unioniste”.

În finalul mesajului postat pe Facebook, liderul de la Chișinău citează câteva versuri din Mihai Eminescu: „ce e val ca valul trece”.

Doar că „Glossa” lui Eminescu continua cu următoarele versuri:

„Viitorul și trecutul 
Sunt a filei două fețe, 
Vede-n capăt începutul 
Cine știe sa le-nvețe”
 
Peste 100 de localități de peste Prut, inclusiv satul în care s-a născut Dodon, au semnat până acum declarația de Unire cu România.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews