ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Confruntat cu un număr tot mai mare de localități basarabene care au semnat declarația de Unire cu patria-mamă, președintele R.Moldova, Igor Dodon, trece la ofensivă. După ce a amenințat că toți cei care au îndrăznit să semneze documentul simbolic vor fi trași la răspundere, liderul de la Chișinău a început lupta „de stradă„ cu unioniștii.
 
Deocamdată, încearcă să contracareze curentul unionist prin amplasarea unor panouri pe care, citând din el, scrie „Unionismul trece, patria rămâne. Moldova are viitor! Igor Dodon”, scrie deschide.md

De asemenea, Dodon încearcă să se convingă că mișcarea unionistă ia amploare doar datorită faptului că suntem în Anul Centenarului, comentând astfel pe pagina sa de Facebook:

„În acest an este ceasul de vîrf al unioniștilor. Aniversarea centenarului a răscolit în ei cele mai iraționale și întunecate emoții și pasiuni. Au devenit foarte perfizi și agresivi și, din păcate, multă lume a căzut pradă acesti isterii. Și multe autorități din statul vecin și-au arătat adevărata față și intenție”.

Și continuă: „Unirea niciodată nu se va produce”, iar majoritatea cetățenilor Republicii Moldova „condamnă ferm acțiunile unioniste”.

În finalul mesajului postat pe Facebook, liderul de la Chișinău citează câteva versuri din Mihai Eminescu: „ce e val ca valul trece”.

Doar că „Glossa” lui Eminescu continua cu următoarele versuri:

„Viitorul și trecutul 
Sunt a filei două fețe, 
Vede-n capăt începutul 
Cine știe sa le-nvețe”
 
Peste 100 de localități de peste Prut, inclusiv satul în care s-a născut Dodon, au semnat până acum declarația de Unire cu România.