ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, a declarat vineri că a autorizat forțele de securitate „să tragă fără avertisment”, cu scopul de a pune capăt revoltelor care zguduie țara, și a respins orice negocieri cu protestatarii, potrivit Adevărul.

Forțele de securitate kazahe au ucis cel puțin 26 de persoane în Almata, în timp ce ministerul federal de interne a declarat că peste 3.000 de persoane au fost arestate în cele mai grave tulburări de la obținerea independenței Kazahstanului.

Într-un mesaj adresat națiunii, Tokayev a avertizat că nu va negocia "cu bandiții înarmați și pregătiți, atât locali, cât și străini".

"Teroriștii continuă să deterioreze proprietatea de stat și privată" și "își folosesc armele împotriva cetățenilor", a spus el.

"Din străinătate se aud apeluri pentru ca părțile să poarte conversații în vederea unei soluții pașnice. Ce prostie! Cum poți dialoga cu criminalii?", a argumentat el, potrivit agenției EFE.