ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul parlament al României care va fi format după alegerile parlamentare din 11 decembrie trebuie să garanteze că țara va rămâne pe calea reformelor, a declarat președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, care și-a exprimat încrederea că 'poporul român va alege reprezentanți politici de încredere și competenți pentru a reforma țara și a-i reprezenta în raport cu partenerii internaționali într-un mod credibil', relevă un comunicat de presă al PPE difuzat joi.

"În timp ce românii vor merge la urne pentru a-și alege noul parlament, doresc să reafirm sprijinul PPE pentru partidele noastre membre de centru-dreapta. Numai un guvern condus de partidele membre PPE va putea menține România pe calea reformelor și a prosperității și va face posibil ca oamenii din România să beneficieze de toate avantajele integrării în Uniunea Europeană (UE). O revenire la un guvern socialist este o întoarcere în trecut'', a menționat Joseph Daul.

În opinia sa, românii vor alege duminică nu numai cine îi va reprezenta în următorii patru ani, ci și clasa politică care va prelua pentru prima dată președinția română a Consiliului Uniunii Europene, în 2019. Liderul PPE a subliniat că lupta împotriva corupției, consolidarea sistemului de justiție și respectarea statului de drept trebuie să rămână prioritățile oricărui viitor parlament.

''România a parcurs un drum lung și a progresat enorm de când a intrat în UE. Reformele fundamentale făcute de reprezentanții PPE în trecut au consolidat sistemul judiciar și au pus bazele pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă. Însă eforturile nu trebuie să se oprească aici. România trebuie să continue, acum mai mult ca oricând, pe calea reformelor pentru a construi pe baza realizărilor recente ale prim-ministrului Dacian Cioloș. (...) Românii merită un parlament și un stat care să lucreze pentru bunăstarea tuturor, nu doar a câtorva", a adăugat Daul.

Partidul Popular European este cel mai mare partid paneuropean de centru-dreapta, reunind în prezent 79 de partide naționale din 41 de țări, președinții Comisiei Europene și Consiliului European (Jean-Claude Juncker și Donald Tusk), opt șefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană și cinci din afara blocului comunitar, 14 comisari europeni și cel mai mare grup politic din Parlamentul European.