ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Poloniei a declarat luni într-o conferință de presă la Budapesta, unde s-a întâlnit cu președinții Ungariei și Slovaciei, că, deși susține vaccinarea Covid, pentru el obligativitatea acestei proceduri e de neconceput, informează Euractiv.com

„Nu-mi pot imagina să fac obligatorie vaccinarea Covid în Polonia”, a declarat luni președintele Andrzej Duda, adăugând că este necesar să se abordeze problema vaccinării „cât mai înțelept cu putință”, cântărindu-se „toate argumentele pro și contra”.

În același timp, ministrul polonez al Sănătății, Adam Niedzielski, a anunțat luni impunerea de noi restricții puse pe seama noii variante a coronavirusului, Omicron. „Ne aflăm la apogeul celui de-al patrulea val al pandemiei”, a pretextat el.

Restricții înăsprite pentru nevaccinați

Printre noile restricții se numără interzicerea zborurilor către 7 țări africane. Carantinarea persoanelor care se întorc din țări aflate în afara spațiului Schengen va fi extinsă la 14 zile pentru persoanele care nu sunt vaccinate cu seruri Covid recunoscute în U.E.

Spații publice precum lăcașurile de cult, restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de sport vor avea accesul limitat la 50% din capacitate în perioada 1-17 decembrie. Evenimentele private precum nunțile sau botezurile vor putea fi frecventate de maximum 100 de persoane, iar evenimentele sportive, de cel mult 250 de persoane.