ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tariceanu, își menține părerea că nu există niciun motiv pentru care premierul Sorin Grindeanu ar trebui să își dea demisia. Liderul ALDE spune că nu este de acord ca România, ca țară suverană, să informeze înainte ambasadele străine atunci când dorește să modifice o lege.

„Eu n-am pomenit în nicio țară ca înainte de modificarea unei legi, Guvernul respectiv să informeze ambasadele. Nu se face nicăieri așa ceva, pentru că asta înseamnă că România nu mai este o țară suverană, este o țară aflată sub tutela cuiva. După cum știți, premierul Grindeanu a făcut o scrisoare foarte detaliată transmisă catre ambasade, către liderii europeni.

Sunt și interese politice, mă refer la partidele din Parlamentul European, care intră în joc în funcție de interesele lor. Nimeni nu văd că este deranjat, dintre ambasadori, când niște decizii politice ale unui Guvern sunt anchetate de procurori, când 38 de ziariști sunt chemati la procuratură”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai declarat și că protestatarii din Piața Victoriei nu au legitimitate și Guvernul nu ar trebui să demisioneze. „Oamenii care sunt acum in strada nu au aceeasi legitimitate ca cei care si-au exprimat optiunea prin vot, nici numeric nu au legitimitatea. Chiar daca este un numar impresionant de oameni in strada, regulile constitutionale acestea sunt si acest Guvern a fost legitimat prin vot”, mai adaugă Tăriceanu, potrivit stiripesurse.ro.