ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, în vârstă de 73 de ani, este internat în spital cu așa-zise „simptome prelungite de Covid-19”, potrivit unui anunț publicat marți de biroul de presă al președinției finlandeze, citat de Mediafax. Aceeași președinție care, la 1 ianuarie 2021, susținea că vaccinurile vor funcționa doar dacă toată lumea se vaccinează.

„Starea președintelui este destul de bună”, se susține în comunicat, iar înaltul demnitar poate lucra de la distanță. Dacă starea lui este atât de bună, de ce se află totuși în spital și nu în izolare la domiciliu? Președinția „omite” să ne lămurească până la capăt. 
 
Rămâne însă nepusă întrebarea dacă liderul Finlandei, care spunea în decembrie 2020 că plănuiește să se vaccineze cât mai curând posibil, nu cumva suferă de acea pneumonie de cursă lungă care apare ca reacție adversă la vaccinarea cu serurile experimentale Covid, cum s-a văzut în cazul lui David Sassoli, președintele vaccinist al Parlamentului U.E., care a și decedat din această cauză. 

În Danemarca vecină, s-a decis suspendarea programului național de vaccinare cu serurile experimentale Covid - cel puțin până la toamnă. Iar asta, după ce restricțiile covidiene fuseseră anulate încă din luna februarie, ca un premiu pentru conformismul la injectare. Autoritatea daneză pentru sănătate a declarat că țara se află într-o „poziție bună”, epidemia fiind sub control și rata de vaccinare, la cote mari.

„Prin urmare, încetăm programul de vaccinare în masă împotriva Covid-19”, a declarat Bolette Søborg, directorul departamentului de boli infecțioase al autorității sanitare daneze. „Intenționăm să redeschidem programul de vaccinare în toamnă. Acest lucru va fi precedat de o evaluare profesională amănunțită cu privire la cine și când să fie vaccinat și cu ce vaccinuri”, a adăugat Søborg, citat de TheLocal.dk