ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu cele cinci case pe care le deține în Sibiu, în loc de șase, după ce la sfârșitul lui  2015, a pierdut definitiv în instanță unul dintre imobilele pe care familia le avea în proprietate la preluarea mandatului, președintele Klaus Iohannis nu resimte pierderile de pe urma scăderii salariului. Conform declarației de avere a șefului statului, publicată miercuri pe site-ul Administrației Prezidențiale, veniturile salariale ale lui Klaus Iohannis și ale soției sale au scăzut, în timp ce încasările din chirii ale celor doi au crescut.

Potrivit sursei citate, veniturile salariale ale lui Iohannis au înregistrat o scădere anul trecut, șeful statului încasând 169.646 de lei față de 196.155 de lei în 2016.

Și Carmen Iohannis a încasat mai puțini bani din salarii, soția președintelui câștigând în total 25.075 de lei, față de 28.122 de lei cât a obținut în 2016. În schimb, veniturile obținute din chirii au crescut. Dacă în declarația de avere precedentă șeful statului scris că încasează 19.017 lei, în ultima declarație apar venituri de 29.529 de lei, scrie agerpres.ro.

Președintele mai deține un cont în valoare de 170.000 de lei, înregistrându-se și aici o scădere față de anul 2016, când avea în cont suma de 221.000 de lei.

Totodată, Klaus Iohannis menționează, în declarația de avere, că a încasat din drepturi de proprietate intelectuală 31.026 de lei.

Șeful statului deține împreună cu soția sa două apartamente și trei case de locuit în Sibiu.