ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Prezidențială a marcat duminică Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor. Cu acest prilej, Palatul Cotroceni a fost iluminat în culoarea roșie, duminică seară de la ora 20:00, potrivit Administrației Prezidențiale, citate de Agerpres

Și sediul Guvernului, Palatul Victoria, a fost iluminat în roșu, duminică seara, între orele 20:00 și 23:59, în onoarea Zilei naționale de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor, care, începând din 2020, este marcată pe 16 august, de sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni, potrivit Legii 134/2020 adoptate de Parlament și recent promulgate de președintele republicii. 
 
Potrivit raportului anual al Open Doors World Watch List 2020, aproximativ 260 de milioane de creștini din 50 de țări de pe Glob experimentează niveluri ridicate de persecuție, iar fenomenul este în creștere.