ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doctorița Camelia Smicală, ai cărei copii au fost luați abuziv de statul finlandez, caută sprijin în România, iar printre cei care încearcă să facă ceva se numără deputatul PMP Doru Coliu.
 
În cea mai recentă postare de pe Facebook, Camelia Smicală vorbește despre presiunile la care e supusă de către autoritățile finlandeze, care i-au mutat unul dintre copii într-un fel de centru de reeducare și care o obligă să nu sufle copiilor niciun cuvânt despre faptul că oamenii din România au ieșit în stradă, în semn de solidaritate cu acest caz.

Acesta este textul postat de Camelia Smicală pe Facebook:

„Astăzi trebuia să văd copiii. Le-am pregătit mâncare, am luat-o pe Andreea direct de la școală (chiar daca Andreea are examene nu i s-a permis să-și vadă frații decât în condițiile puse de ei,fără să le pese de Andreea) și am plecat la casa de copii. Acolo am fost informată că nu am voie să le spun copiilor nimic despre faptul ca România și românii se luptă pentru ei, nu am voie să le arat copiilor nici o poză și nici un mesaj de încurajare. 
Având în vedere faptul ca Mihai a fost înștiințat astăzi că va fi mutat într-un LAITOS, un fel de centru de reeducare, așa că a încercat să ia legătura cu profesorul de sociologie care ne-a ajutat dar nu a fost lăsat să vorbească decât 2 minute (mi s-a transmis că Mihai era disperat),nu am avut altă soluție decât sa plec de acolo și să cer ajutorul autorităților române. 

Cei de la social au spus că nu este în interesul copiilor sa știe ca sunt susținuți și că nu sunt singuri.Au spus că un alt stat (România, ai carei cetățeni copiii sunt) nu le da lor indicații ce să facă. 
Socialul a refuzat să îmi dea o decizie scrisă, dar la îndemnul domnului Doru Coliu,(care a răspuns la telefonul meu disperat chiar dacă se pregătea să intre intr-o ședință si caruia ii mulțumesc) am înregistrat "indicațiile " ad-hoc date de social.
Având în vedere situația psihică în care au fost aduși copiii, complet izolați, fără nici un sprijin de nicăieri, fără alte informatii decât cele furnizate de catre social, nu știu cât or să mai reziste”, a scris românca.


În paralel, deputatul PMP Doru Coliu precizează, tot pe Facebook, că
la o întâlnire cu o delegație parlamentară finlandeză, condusă de ambasadoarea Finlandei, a prezentat din nou cazul Cameliei Smicală „și mi-am arătat indignarea față de autoritățile din Finlanda care nu respectă cetățenii României și i-am asigurat că o să fac tot ce este posibil până se rezolvă problema!”.

Deputatul precizează că a trimis acest caz și la Comisia Juridică a Camerei Deputaților, iar pe  31 Mai se va afla în Finlanda, într-o delegație a Comisiei Românilor de Pretutindeni din Camera Deputaților , pentru a discuta cu partea finlandeză posibilitatea rezolvării acestui caz.