ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul si serviciile de informatii americane transmit informatii alertante. Ele sustin că Rusia ar putea invada Ucraina în două zile iar actiunea militara ar ucide 50.000 de civili si ar putea duce la o criză umanitară cu aproximativ cinci milioane de refugiați. Serviciile de informații americane mai avertizează ca Putin plănuiește si un exercițiu nuclear.

NATO a avertizat că Rusia masează rachete cu capacitate nucleară si 30.000 de militari în Belarus, ceea ce Rusia facuse deja cunoscut.

Ce sta la baza acestor informatii sau fake news-uri? Sunt ele plauzibile sau, cum sustin tot surse occidentale, mascheaza o actiune militara a Kievului.

Oricum, probabilitatea unei rezolvări diplomatice a crizei pare din ce în ce mai redusă, concluzioneaza analiza surselor occidentale.

Psihoza razboinica se mentine la inalta tensiune. Cui foloseste?

In cotidianul Daily Mail din 6 februarie 2022, Nick Enoch trece in revista stadiul crizei ucrainene. Prezentam analiza anglo-saxona si cititorilor ActiveNews. (CV)

 

Rusia ar putea invada Ucraina în doar două zile într-o invazie care s-ar solda cu pierderea a 50.000 de vieti in randul populatiei civile, potrivit informațiilor americane.

Evaluările informațiilor occidentale cred, de asemenea, că s-ar produce o criză umanitară care va implica aproximativ cinci milioane de refugiați.

Referindu-se la o acumulare anterioară de anul trecut, un oficial european a declarat sub condiția anonimatului pentru "Washington Post”: „Îngrijorarea noastră ar fi că nu pozitionați grupuri de luptă la graniță de două ori și nu faceți nimic. (…) Dacă nu mai face nimic, ce spune asta amplei comunității internaționale despre puterea Rusiei?

Toate acestea se întâmplă în timp ce oficialii armatei americane și ai serviciilor de informații cred că Rusia urmează să desfășoare un exercițiu major de arme nucleare în următoarele săptămâni, ca avertisment către NATO de a nu interveni în cazul în care Putin invadează Ucraina, a relatat "Financial Times”.

Rusia ar putea invada Ucraina în doar două zile, ceea ce s-ar putea solda cu 50.000 de pierderi de vieti in randul civililor și ar duce la o criză umanitară care implică aproximativ cinci milioane de refugiați, potrivit informațiilor americane.

Probabilitatea unei rezolvări diplomatice a crizei pare a fi din ce în ce mai mică, a concluzionat analiza serviciilor de informații.

Oficialii militari și de informații americani cred că Rusia urmează să desfășoare un exercițiu major de arme nucleare în următoarele săptămâni, ca avertisment pentru NATO să nu intervină în cazul invadării Ucrainei.

Generalul Mark Milley, președintele șefilor de Stat Majore mixte, și Avril Haines, directorul informațiilor naționale, au declarat joi că Putin plănuia să înceapă exercițiile la mijlocul lunii februarie, potrivit unui consilier al Congresului.

Rusia ține de obicei exercițiile nucleare anuale în toamnă, dar SUA consideră că Putin a decis să le organizeze la începutul acestui an, ca o dovadă de forță.

Între timp, NATO a avertizat că Rusia amplasează rachete cu capacitate nucleară împreună cu 30.000 de militari în Belarus.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat la începutul săptămânii că Rusia a desfășurat deja mii de trupe, inclusiv forțele speciale Spetsnaz, precum si rachete Iskander care pot fi echipate cu bombe nucleare, avioane de luptă și sisteme antiaeriene S-400.

În ultimele luni, Rusia a efectuat o serie de exerciții comune cu Belarus și și-a trimis în mod repetat bombardierele cu rază lungă de acțiune nucleară pentru a patrula cerul deasupra vecinului său, care se învecinează cu Polonia, Lituania și Letonia, membre NATO.

Presedintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, care s-a bazat tot mai mult pe sprijinul politic și financiar al Kremlinului pe fondul sancțiunilor occidentale puternice declanșate de represiunea sa împotriva protestelor interne, a cerut relații de apărare mai strânse cu Moscova și s-a oferit recent să găzduiască arme nucleare rusești, conchide analiza Daily Mail.