ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai puțin de 20% din alegătorii din Republica Moldova s-au prezentat la urne, până duminică la prânz, în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcția de primar, potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), potrivit HotNews.
 
Până la ora 15:00, 218.112 de cetățeni și-au exercitat dreptul la vot. Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, puțin mai active sunt femeile, acestea reprezentând 53,60% din numărul celor care s-au prezentat la urne, notează Știri.md.

Prezența la vot la nivel național, la ora 13:00, era de 18,94%, numărul votanților fiind de 161.450, dintr-un total de 839.239 alegători înscriși pe listele electorale, arată Agerpres.
 
Al doilea tur de scrutin este organizat după ce, în urmă cu două săptămâni, la 5 noiembrie, niciunul dintre candidații la funcția de primar nu a obținut majoritatea simplă a voturilor necesare pentru a fi declarat ales.

Potrivit legislației electorale din Republica Moldova, în turul al doilea, alegerile sunt declarate valabile dacă la acestea participă cel puțin 20% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale din acea localitate.
 
Procedura de vot se va încheia la ora 21:00, conform Comisiei Electorale Centrale.