ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eda Marcus, prezentatoarea TVR, a publicat pe Instagram înregistrarea cu momentul „Bucharest is calling” în care se vede consternarea ei atunci când Televiziunii Române i-a fost refuzată de către EBU (European Broadcasting Union) transmiterea în direct și anunțarea punctajului juriului pentru Eurovision 2022, informează Știripesurse.

„Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur și simplu peste noi ca și cand nu am fi existat”, a scris Eda Marcus pe Instagram furnizând și filmarea momentului.

„Nu cred!”, a spus Eda Marcus atunci când prezentatorul Mika a anunțat că televiziune din România are probleme tehnice.

Prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, așa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor, scrie ȘPS care preia de la news.ro.

Potrivit unor precizări ale TVR, „în cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferințe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziționare/citire ale Edei Marcus. De asemenea, a participat la repetiția de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenția organizatorului de a opera modificări asupra votului juraților României".

Citiți de la TVR: SCANDAL LA EUROVISION Votul juriului României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei. Anterior anunțului, EBU a decis anularea voturilor a 6 țări

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a transmis într-un comunicat de presă că în cea de-a doua semifinală juriile naționale din șase țări au fost eliminate din concurs. Acestea au fost apoi înlocuite cu un rezultat agregat bazat pe țări cu tipare de vot similar atât în ​​a doua semifinală, cât și în marea finală.

Punctajele juriilor naționale din Azerbaijan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România, San Marino au fost anulate la Eurovision 2022 și livrate Ucrainei.

Citiți și Adrian Pătrușcă: La Eurovision, Ucraina a primit un scuipat în ochi 

Juriul național al României acordase punctajul maxim, 12, Republicii Moldova. Din cauza unor pretinse nereguli la tiparul de vot, EBU a anulat voturile și astfel cele 12 puncte ale României au fost acordate Ucrainei, fiind prejudiciată trupa basarabeană Zdob și Zdub, care a prezentat o piesă cu mesaj unionist.

Vedeți Și ActiveNews anunțase că susține Zdob și Zdub la Eurovision. VIDEO: TRENULEȚUL. Actualizare: A câștigat... Ucraina

Reprezentanții TVR au reiterat faptul că „nici jurații, nici reprezentanții TVR, nu au fost anunțați, după a doua semifinală, de existența unor suspiciuni la adresa votului României. Așadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanții să fie anunțați în prealabil, aceștia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naționale au fost modificate de organizator”.

TVR a solicitat organizatorilor ESC să furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un "substitut" calculat într-un mod netransparent.

Citiți ROMÂNIA și MOLDOVA FURATE pentru UCRAINA (și) de punctele de la Eurovision. Basarabenii de la Zdob și Zdub urmau să primească punctajul maxim de la București, pentru piesa lor unionistă. TVR protestează oficial. Se cere anchetă europeană

VIDEO: