ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Pride România a fost sancționată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), fiind amendată cu 2.000 de lei pentru că a defăimat religia ortodoxă, într-un spectacol de teatru organizat în cadrul săptămânii Cluj Pride, de promovare a comunității homosexualilor, informează G4Media.ro.
 
Președintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat, pentru G4media.ro, că Asociația Pride România a primit o amendă de 2.000 de lei.

Potrivit sursei citate, reprezentanții asociației s-au apărat spunând că „au au aplicat niciun tratament preferențial pentru vreun cult religios sau altul” și că "spectacolul a fost doar o formă de exprimare artistică”.

ActiveNews a informat, la momentul respectiv, despre piesa intitulată „Eu sunt. Și?”, care a fost organizată la Cluj, în cadrul săptămânii Pride, eveniment de promovare a comunității homosexualilor. Atunci, actorii, îmbrăcați parțial în haine călugărești ortodoxe, au tăiat ceapă pe o icoană  reprezentându-L pe Iisus Hristos, folosită pe post de tavă.

Ulterior, Patriarhia Română a reacționat și a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că „asemenea atitudini jignitoare la adresa covârșitoarei majorități a românilor, etichetarea negativă a credincioșilor creștini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea și denotă intoleranță tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranță”.