ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regimul de la Kiev continuă politica de ostracizare a românilor, cu voia autorităților de la București care nu schițează nici cel mai mic gest de protest în fața acestor abuzuri. Încă un român se adaugă pe lista celor 12 români,
  jurnaliști și persoane publice, care au interdicție de a intra în Ucraina după ce au luat atitudine față de politica de deznaționalizare practicată de Kiev împotriva celor jumătate de milion de români din Ucraina.

Cel mai recent caz al abuzurilor comise de ucraineni este al românului Alexandru Teodoreanu.

În timp ce mergea la Cernăuți alături de soția sa Eugenia Cimborovici Teodoreanu, fostă profesoară și jurnalistă Fundației 'Gheorghe Asachi' din Herța, soțul acesteia, Alexandru Teodoreanu, a fost oprit de vameșii ucrainieni și i s-a comunicat că are interdicție de intrare în Ucraina pe o perioadă de 5 ani, transmite corespondentul Romanian Global News din Nordul Bucovinei.

Pe fondul politicii laxe a autorităților române care nu reacționează la comportamentul antiromânesc al autorităților ucrainiene, ba mai mult continuă politica de ajutor NECONDIȚIONAT, Kievul continuă să dea interdicții cetățenilor români care se interesează de respectarea drepturilor minorității românești din Ucraina, și să închidă școli românești.

"Nu este niciun motiv, noi peste tot am fost împreună și eu știu ce a făcut, ce a vorbit. Absolut nicio motivație nu poate să fie într-o țară care se pretinde să fie democrată. Nimeni nu i-a prezentat motivele pentru care s-a luat această decizie, fiind doar informat că este o hotărâre a organului superior de stat al Ucrainei. Voi face demersuri peste tot unde este posibil (...). Atitudinea este departe și de umanitate, doar nu trăim în junglă, trăim într-o țară care se dorește să fie civilizată și se dorește în Europa. Nu știu cum e posibilă așa o atitudine, doar nu suntem în lumea a treia', a declarat Eugenia Cimborovici Teodoreanu pentru corespondentul www.agerpres.ro.

Femeia este grav bolnavă, iar soțul ei îi este și însoțitor și consideră că atitudinea autorităților ucrainene reprezintă un abuz, este lipsită de umanitate și nu are nicio legătură cu legislația europeană și cu principiile democratice, despre care vorbesc autoritățile din Ucraina, scrie corespondentul Agerpres.