ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unele provincii din China vor începe să interzică accesul persoanelor nevaccinate în școli, spitale, supermarketuri și alte locuri publice de la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, conform Insider.

Cel puțin 12 din totalul de 22 de provincii chineze au anunțat noi măsuri care vor intensifica supravegherea și restricțiile impuse locuitorilor nevaccinați ori de câte ori aceștia vor încerca să intre în zeci de spații comune. Alte locuri restricționate includ săli de sport, hoteluri, internet cafe-uri, benzinării și bănci, deși lista exactă variază de la un județ la altul.

A se vaccina este "datoria și obligația" fiecărui cetățean, conform unui anunț. 

Cele mai multe dintre aceste județe au precizat că responsabilitatea de a aplica restricțiile va reveni conducerii diferitelor școli, zone publice și instituții.

Unele dintre ele, cum ar fi orașul Luzhou din provincia Sichuan, impun doar ca persoanele nevaccinate să furnizeze detalii personale și informații de contact atunci când intră în astfel de locuri, adăugând că acestea ar trebui încurajate să se vaccineze.

Altele au declarat interdicții totale pentru cei care nu și-au primit încă vaccinurile, cum ar fi districtul Yuehu din provincia Jiangxi.

Un județ, Tanghe din provincia Henan, a declarat că agențiile sale guvernamentale vor înceta să mai plătească angajații dacă aceștia nu se vaccinează, a relatat presa locală.

Anunțurile au fost făcute doar la nivel local până acum; Beijingul încă nu a făcut vaccinurile obligatorii la nivel național. Însă noile restricții sunt în concordanță cu eforturile Chinei de a atinge o rată de vaccinare de 80% - un obiectiv de imunitate colectivă despre care mass-media de stat a discutat frecvent.

China raportează că a emis până acum 1,4 miliarde de doze de vaccin, aproape suficient pentru a administra o singură injecție întregii populații, deși nu este clar câte persoane au primit două doze. Cele mai multe dintre aceste injecții au fost vaccinurile Sinovac sau Sinopharm produse la nivel local.