ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Printr-un comunicat pe Twitter, premierul a declarat că "Datorită avizului Comitetului Constituțional , propunerea de restricționare temporară a libertății de circulație trebuie retrasă din Parlament... Mulți cetățeni acționează responsabil de mai bine de un an și au respectat conștiincios instrucțiunile și recomandările autorităților. Mulțumim fiecăruia dintre voi!", a fost mesajul Sannei Marin.

Decizia vine la scurt timp după ce, săptămâna trecută, guvernul a propus carantinarea locuitorilor din cinci orașe, printre care se numără și Helsinki, capitala Finlandei. Hotărârea le-ar fi permis, așadar, oamenilor să-și părăsească locuințele doar cu un motiv bine întemeiat, spune smartradio.

Antti Rinne, membru al Parlamentului Finlandei, a precizat că "Ar fi imposibil ca rezidenții să prevadă ce este interzis, permis sau pedepsit". În schimb, declarația premierului pe platforma de socializare arată că propunerea de izolare a orașelor cu rată mare de infectare este totuși imprecisă, chiar neconstituțională. Sanna Marin a amintit pe Twitter că "Situația bolii este încă gravă. Paștele ar trebui să fie petrecut doar cu cei mai apropiați de dvs. și ar trebui evitate călătoriile inutile. În cele din urmă, modul în care funcționează este modul în care acționăm".