ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Kyriakos Mitsotakis va deschide oficial miercuri dezbaterea căsătoriei pentru cuplurile de același sex, precizând că va exista "egalitate în căsătorie", adică va prezenta un proiect de lege care va recunoaște dreptul la căsătorie civilă pentru cuplurile de același sex, transmite publicația greacă Kathimerini.

Proiectul de lege va recunoaște, de asemenea, dreptul acestora la adopție, cu scopul de a proteja drepturile copiilor acestor cupluri care există deja și care nu sunt recunoscute în prezent.

În practică, acest lucru înseamnă că un bărbat sau o femeie care nu este părintele biologic al copilului poate fi, de asemenea, recunoscut ca tutore, ceea ce cauzează în prezent multe probleme.

Cu toate acestea, proiectul de lege nu va prevedea dreptul la reproducerea asistată medical, de exemplu printr-o mamă surogat.

Dreptul la adopție a fost recunoscut în Grecia încă din 1946 pentru bărbații singuri și este, de asemenea, protejat de Constituție. Scopul guvernului este de a discuta legea în detaliu, iar premierul va explica ce anume vrea să facă pentru ca societatea să știe.