ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul vaccinist al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat, cu ochii în lacrimi, că se va retrage din funcție înainte de 7 februarie, potrivit Just The News.

Ardern, în vârstă de 42 de ani, a devenit cea mai tânără femeie prim-ministru din istorie și, în general, cel mai tânăr prim-ministru al națiunii din ultimii 150 de ani, atunci când a preluat funcția la vârsta de 37 de ani, în 2017. Ulterior, ea a obținut realegerea în 2020. În prezent, alegerile generale sunt programate pentru 14 octombrie.

În anunțul deciziei sale, Ardern și-a atribuit demisia unei lipse de energie necesară pentru a continua să conducă națiunea.
 
"Aproape de sfârșitul anului m-am gândit că trebuie să-mi acord vara pentru a mă gândi cu adevărat dacă am sau nu ceea ce este necesar pentru a continua. Odată ce mi-am dat seama că nu, am știut că, din păcate, nu prea aveam altă alternativă decât să predau acum ștafeta", a declarat ea, potrivit CNN.
 

Membră a Partidului Laburist, Ardern a preluat funcția după ce a format un guvern de coaliție cu New Zealand First, în timp ce a aranjat un acord de încredere și de susținere a ofertei cu Partidul Verde. Partidul ei a obținut o majoritate absolută în 2020.
 
Vaccinistă convinsă, Ardern a afirmat în 2021 că singura șansă să scăpăm de pandemie este prin vaccinare.