ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România ar trebui să adopte modelul polonez de dezvoltare, bazat pe folosirea produselor fabricate în țară, nu pe importuri. Declarația a a fost făcută miercuri de prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

România nu mai are nevoie de privatizări cu capital străin și nici de vânzari de pachete minoritare de acțiuni, a susținut Florin Georgescu la ceremonia prin care i s-a decernat diploma "Virgil Madgearu" cu medalie de aur din partea Senatului Academiei de Studii Economice București, relatează Radio România Actualități.

"Să nu mai vindem nimic. Nu mai este cazul să privatizăm din moment ce merge bine. Poate trebuia să meargă și mai bine. Aducem prin anunț la "Wall Street Journal" și "Financial Times" cel mai bun manager cu 300.000 de euro pe lună din America, din Canada, din Germania, dar să dea laptele la români aici.

"Nu stau să vând câte 10% din ceea ce am strâns cureaua pe timpurile celelalte ca să facem Cernavodă și Hidroelectrica pentru ca să le dau pe o evaluare făcută de o firmă nu știu de unde și zice "domnule costă 15 bani" și după trei ani vezi că acțiunea a explodat și costă 10 lei. Nu se poate!", a spus Florin Georgescu.

Prim-viceguvernatorul BNR a concluzionat că din banii publici nu ar trebui să se mai cumpere decât produse românești dacă acestea există pe piață.

El a dat exemplul fabricilor de vagoane și mijloace de transport în comun care-și caută clienți în afara țării, în condițiile în care necesarul intern este asigurat prin importuri.