ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat că așteaptă ca autoritățile de la București să îi ofere explicații cu privire la propunerea de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Voi fi informat joi despre asta. Mă voi întâlni cu ea (procurorul-șef) și cu ministrul justiției și le voi asculta argumentele. Dar știți poziția Comisiei. Trebuie să lăsăm independența judiciară să își facă treaba. Asta este cel mai bine pentru toate statele membre”, a spus Timmermans pentru Calea Europeană.

Oficialul european a făcut aceste declarații după o conferință comună de presă susținută cu alături de președinția bulgară a Consiliului UE după reuniunea Consiliului Afaceri Generale ce a avut loc astăzi în Bruxelles.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans se va afla în perioada 28 februarie- 1 martie în vizită oficială în România, numărul doi din CE urmând să se întâlnească cu Tudorel Toader, ministrul Justiției și cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Timmermans, se va întâlni joi cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și cu membrii Comisiei speciale pentru legile Justiției.