ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca urmare a deciziei Curții Supreme de a anula cauza Roe vs. Wade, multe state au adoptat legi pro-viață pentru a proteja copiii nenăscuți de avort, potrivit LifeSiteNews.

Afacerile pro-avort răspund prin promovarea pastilelor de avort comandate prin poștă ca o opțiune pentru femei, în ciuda pericolelor. Acum, o „clinică mobilă", care este în esență o dubiță nesemnalizată, se deplasează de-a lungul graniței din Colorado și vinde pilula de avort femeilor în urma unei „scurte" programări la telemed. Pacientele care locuiesc în state cu legi pro-viață călătoresc în Colorado pentru a ridica medicamentele de la clinica mobilă, care parchează în diverse locuri de-a lungul granițelor statului favorabil avortului.

Clinica mobilă este deținută și operată de Just the Pill, o organizație care se angajează să facă rost de pilula abortivă pentru femeile din comunitățile rurale. Aceasta distribuie pilula de avort, care include două medicamente: mifepristonă și misoprostol. Mifepristona taie progesteronul către copil, privându-l de nutrienți, iar misoprostolul contractă uterul pentru a expulza copilul. Femeile sunt instruite de Just the Pill să ia ambele pastile acasă.

Dr. Julie Amaon, directorul medical al Just the Pill, a declarat: „Încercăm să ne apropiem cât mai mult de pacienți, în funcție de metoda prin care vin. Vin cu autobuzul, cu mașina, cu avionul? Și astfel ne oferă mai multă flexibilitate pentru a ne deplasa și a ne întâlni cu pacienții acolo unde se află."

Când a fost întrebat despre clinica mobilă în sine, Amaon a spus: „Este frumoasă." Duba conține o chiuvetă, o masă de examinare, scaune și o perdea. Unitatea mobilă este antiglonț, dar nu conține un aparat cu ultrasunete, ceea ce este îngrijorător, deoarece pilula abortivă este aprobată doar până la zece săptămâni de sarcină și multe femei nu știu când a început sarcina lor. Pilula de avort, în special atunci când este administrată după 10 săptămâni, este legată de un risc mai mare de avorturi incomplete, care pot provoca infecții și decese.

Amaon a mai spus despre dubă: „Nu are niciun fel de semnalizare pe ea. Nu încercăm să le spunem oamenilor ce facem pentru a asigura siguranța pacienților, deoarece știm că, chiar și în state mai protejate, precum Colorado, există încă o mulțime de oameni care nu sunt de acord cu ceea ce facem".

În timpul pandemiei, Just the Pill a trimis pacienților pilula de avort prin poștă. În ianuarie 2021, FDA a fost autorizată să restabilească cerința vizitei în persoană. „Așa că, de fapt, am închiriat o clinică mobilă și am condus cam 1.200 de mile în fiecare săptămână, distribuind pilule în persoană pentru oameni", și-a amintit Amaon. Amaon a condus ea însăși duba închiriată până când trimiterea pastilelor prin poștă a redevenit legală.

Când cauza Roe vs. Wade a fost anulată, o donație anonimă a permis Just the Pill să cumpere două clinici mobile. Una dintre dube este folosită pentru distribuirea pastilelor de avort. Celălalt vehicul, o rulotă, va fi folosit pentru avorturile chirurgicale din primul trimestru, în care se folosește un aspirator puternic pentru a aspira copilul nenăscut din uter atât de violent încât aesta este sfâșiat în bucăți. Amaon a recunoscut că actuala configurație este „destul de sumară", dar a spus că "nu ai nevoie de prea multe pentru a face o aspirație manuală cu vacuum în primul trimestru.

Avortul prin aspirație, numit și D&C, prezintă riscuri de perforare a uterului, hemoragie, avort incomplet și infecție.
Ar trebui să fie de la sine înțeles că comiterea unei proceduri chirurgicale într-o rulotă ar fi periculoasă. Cu toate acestea, susținătorii avortului sunt dispuși să riște viețile femeilor.

Just the Pill ar fi primul grup din Statele Unite care ar oferi atât pilula de avort, cât și avortul chirurgical într-o clinică mobilă. Pentru a nu fi mai prejos, Planned Parenthood plănuiește să lanseze o operațiune mobilă similară în cursul acestui an în Illinois.