ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marșul pentru Viață, programat inițial pentru 28 martie, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, se va desfășura online duminică, 17 mai, la două zile după eventuala încheiere a celei de-a doua prelungiri a stării de urgență, în condițiile în care adunările publice rămân în continuare interzise în România, unul dintre puținele state din Uniunea Europeană care continuă să restricționeze drepturi fundamentale ale omului înscrise în Constituție, precum libertatea întrunirilor și libertatea religioasă.

După ce activiștii pro-viață se vor întâlni online cu cei care ar fi vorbit „pe scenă” duminică, 17 mai, același mod de desfășurare va avea și Gala susținătorilor vieții, care va fi transmisă live joi, 21 mai, la ora 19:00, pe pagina Marșului pentru viață București.

„Marșul pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” trebuia să aibă loc în 28 martie și a fost reprogramat duminică, 17 mai, de Ziua Națională a Familiei, ca urmare a interzicerii evenimentelor publice. Restricțiile sunt valabile și în prezent, dar asta nu ne oprește să anunțăm, în premieră, Marșul pentru viață 2020 online, duminică, 17 mai!

Vă invităm să celebrăm împreună cel mai frumos dar din lume, darul vieții, fie că sunteți din București, fie că sunteți din țară, din Republica Moldova, din nordul Bucovinei sau din diaspora!

De ce susținem viața și participăm la acest marș online?

Pentru că dragostea învinge avortul! Așa am spus în comunicatul Marșului din acest an, pe care îl poți citi aici

Pentru că doar dragostea, solidaritatea și sprijinul vor învinge indiferența, neîncrederea și ignoranța care apar la tot pasul și sunt contextul tragic al pierderii vieților atâtor copii și al afectării profunde a atâtor părinți și mai ales a femeilor.

Solidaritatea unește oamenii cu convingeri pro-viață și ajută mesajul pro-viață să ajungă mai departe. Dragostea schimbă inimile și inspiră oamenii să se implice concret așa cum pot: unii ajută punctual femei în criză de sarcină, alții deschid sau ajută organizații și centre de sprijin, iar sprijinul oferit salvează vieți și conștiințe.

Te privește și pe tine?

DA! Nu trebuie să fii expert în microbiologie pentru a înțelege de ce merită să susții viața!

În primul rând, mama ta, părinții tăi au ales viața pentru tine, așa că ai o infinitate de motive să fii recunoscător că te-ai născut și să-i ajuți și pe alții să se nască!

ÎN PLUS:

  • Dacă ai trecut printr-o criză de sarcină, știi cum e să fii lipsit(ă) de sprijin și de opțiuni și e firesc să-ți dorești ca alte femei să primească sprijinul de care au nevoie pentru a depăși criza!

  • Dacă ești părinte al unui copil care a fost diagnosticat cu o afecțiune în timpul sarcinii, știi cât de mare e presiunea socială a avortului și e firesc să-i sprijini pe alți părinți care se confruntă cu situații similare!

  • Dacă ai pierdut un copil în timpul sarcinii sau la naștere și ai văzut cât de greu e înțeleasă această dramă de către cei din jur, îți poți găsi mângâiere ajutând părinți care trăiesc aceeași durere!

  • Dacă ai o familie numeroasă, știi cât de greu e să depășești întrebările incomode și privirile uneori pline de reproș că ai ales să ai mai mulți copii. Iar aceasta îți dă putere să încurajezi și alți părinți care au ales să meargă pe același drum!

  • Dacă ai trecut printr-un moment în care ai văzut cât de mult contează sprijinul unei persoane apropiate sau al comunității, dacă ai simțit cât de mult contează o mână întinsă, atunci deschide-ți și tu inima către cei care trec prin situații dificile și nu-i lăsa singuri!

  • Dacă multe dintre situațiile de mai sus îți sunt necunoscute, e suficient să vorbești despre ele cu rudele, cu prietenii sau cu unele dintre cunoștințele tale. Vei descoperi că persoanele care s-au confruntat cu aceste probleme nu sunt undeva departe, ci sunt printre noi. Poate unele dintre ele au trecut prin momente critice fără să știi și fără să le poți fi aproape.

Marșul pentru viață 2020 online București

Marșul pentru viață 2020 online București este organizat de Asociația Studenți pentru viață în parteneriat cu Asociația România pentru viață și începe duminică, 17 mai, la ora 18.00, LIVE pe pagina de Facebook Marșul pentru viață București.

Vrem să fii alături noi, așa că îți prezentăm mai jos programul Marșului pentru viață online.

Ne vom întâlni online cu cei care ar fi vorbit „pe scenă”: Eliza-Maria Cloțea – Președintele Asociației Studenți pentru viață, Alexandra Nadane – Președintele Asociației România pentru viață, Raluca Blejușcă – cântăreață și mamă a 5 copii, Lavinia Stan – coach parental și mamă a șase copii, Adelina Fronea – Președintele Asociației LifeCall, Alex Ilie – Director Executiv la Alianța România fără Orfani și tatăl a patru copii adoptați.

Discursurile vor fi urmate de concertul Live for Life, susținut de Raluca Blejușcă, Ioana Picoș și Ana Teodora.

Dacă Marșul pentru viață se mută online, atunci și Gala susținătorilor vieții se mută online. Când? Joi, 21 mai, la ora 19.00. Unde? Live pe pagina Marșului pentru viață București. Pregătim o ediție specială. Vom aduce în fața dumneavoastră oameni care construiesc proiecte pro-viață cu entuziasm și dedicare. Vă invităm să fiți alături de noi!

Dar cum premiile nu vin fără muncă, fără implicare, înainte de Gală vă propunem să participați la cinci activități pro-viață online foarte importante:

1. Distribuiți articole, mărturii și bannere pro-viață pe rețelele de socializare;

2. Tipăriți una dintre pancartele pro-viață de aici sau desenați voi o pancartă pro-viață. Faceți o fotografie sau filmați un clip video oriunde vă aflați și postați folosind hashtag-ul #mpv2020online.

3. Realizați desene, pancarte, bannere online, clipuri, eseuri și poezii despre familie și înscrieți-vă la concursurile „Românii au talent pro-viață 2020”, organizat de România pentru viață.

4. Înscrieți-vă la proiecția filmului „Unplanned”, care va avea loc vineri, 15 mai, la ora 19.00. Proiecția filmului va fi urmată de o dezbatere pe Zoom moderată de Emanuel Buta. Pentru înscrieri trimiteți mail la comunicare@romaniapentruviata.ro.

5. Dacă aveți copii, înscrieți-i la atelierul „Spune-mi o poveste pentru suflet”, susținut de Ioana Revnic duminică, 17 mai, la ora 12.00. Pentru înscrieri, trimiteți mail la spuneopovestepentrusuflet@gmail.com.

Hai cu noi și cu ceilalți organizatori online la Marșul pentru viață 2020 online!”, se arată într-un comunicat al organizatorilor Marșului pentru Viață.