ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul va rechiziționa fabrica de biocide Hexi Pharma, închisă în urma tragediei de la Colectiv când s-a descoperit că această firmă livrase spitalelor din România dezinfectanți diluați. Informația a fost confirmată pentru Europa FM de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Utilajele fostei fabrici vor fi repuse în funcțiune de Ministerul Apărării, spun surse Europa FM și vor fi rechiziționate liniile de producție și posibil anumite cantități de clor.

Ministerul Economiei este cel care a prevăzut în decretul instituirii stării de urgență posibilitatea rechiziționării unor mărfuri sau utilaje private.

Cum după închiderea societății Hexi Pharma de către Justiție nu mai există alt producător de biocide pe piață, aceasta ar putea fi reînviată, dar de stat de această dată.

Informația a fost confirmată pentru Europa FM de ministrul de Finanțe.

Florin Cîțu mai spune că o firmă românească a achiziționat o linie de producție pentru a face măști. Producția va începe într-o săptămână și vor fi produse trei milioane de măști lunar.


O altă companie care ar putea produce biocide este compania de cosmetice Farmec.

 „Vom lua măsuri de susținere a angajaților, există și posibilitatea unor rechiziții, dacă vom avea nevoie de spații de carantină, există posibilitatea de a exista anumite restricții, dar ele nu sunt prevăzute în momentul de față”, a spus Ludovic Orban duminică seara.