ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La cinci zile de la moartea poliţistului Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, Ministerul Afacerilor Interne a transmis primul răspuns oficial legat de efectuarea anchetei susţinând că MAI şi ministrul nu pot prezenta detalii pe acest subiect înainte de finalizarea acesteia.

De marţi seară, când a avut loc accidentul, ministrul Gabriel Oprea nu a avut nicio reacţie, iar MAI a transmis astăzi că ministerul și reprezentanții săi, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declarații publice referitoare la acest subiect.

"Ca răspuns la solicitările mass-media referitoare la circumstanţele producerii accidentului din seara zilei de 20 octombrie a.c., în urma căruia şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Cosmin Gigină, Direcţia Informare şi Relaţii Publice transmite următoarele: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o anchetă în care se fac cercetări privind cauzele şi împrejurările producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, privind Competenţa Procurorului, "procurorul conduce şi controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliţiei judiciare şi a organelor de cercetare penală speciale, prevăzute de lege", arată MAI, într-un comunicat de presă transmis duminică.

Ministerul Afacerilor Interne mai arată că "respectă întocmai prevederile legale şi acordă sprijin activ tuturor instituţiilor abilitate să soluţioneze această cauză".

Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul care a decedat marți în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Câteva sute de motocicliști au participat, sâmbătă seara, la o acțiune de comemorare a polițistului Bogdan Gigină, care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă în timp ce însoțea coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.