ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Runda a doua de negocieri dintre Ucraina și Rusia ar putea avea loc miercuri, 2 martie, anunță presa din Ucraina. La discuțiile de luni nu s-a ajuns la un compromis penru pace. Delegațiile Ucrainei și Rusiei au stabilit să continue negocierile în următoarele zile, anunță oficiali de la Kiev și Moscova, după încheierea primei runde de discuții.

„Am stabilit să continuăm procesul de negocieri. Până la următoarea sesiune de negocieri, conducerile delegațiilor se vor consulta cu președinții țărilor lor”, a declarat Vladimir Medinski, un consilier al președintelui rus, potrivit agenției Interfax, citate de Știri pe Surse

La rândul său, un consilier al președintelui Ucrainei a confirmat încheierea primei runde a negocierilor și continuarea discuțiilor zilele următoare. 

„Delegațiile Ucrainei și Rusiei au avut prima rundă de negocieri. Principalul obiectiv a fost discutarea despre un armistițiu și încheierea acțiunilor combatante pe teritoriul Ucrainei. Părțile au stabilit temele asupra cărora trebuie luate decizii, dar, pentru ca aceste decizii să fie implementate prin foaia de parcurs, delegațiile revin pentru consultări în capitale. Părțile au discutat despre organizarea unei noi runde de negocieri pe măsură ce sunt formulate decizii”, a declarat Mihailo Podoliac, un consilier al președintelui ucrainean, citat de CNN și Sky News.
 
Condiția Rusiei pentru a înceta războiul din Ucraina

Purtătorul de cuvânt al președinției Rusiei, Dmitri Peskov, anunțase însă că nu sunt încă planificate contacte între președinții Rusiei și Ucrainei, după prima rundă de discuții ruso-ucrainene, dar că Rusia consideră că președintele Ucrainei „poate da comanda (n. r.: armatei ucrainene) să depună armele și atunci nu vor fi victime”, potrivit Știri pe Surse