ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Qatarul, o țară din Goful Persic majoritar musulmană, și-a reafirmat joi interdicția, din motive religioase, de a consuma insecte, după ce la începutul lunii ianuarie Uniunea Europeană a aprobat o nouă insectă pentru consum,  informează Știripesurse.

Produsele pe bază de insecte nu corespund "exigențelor normelor tehnice ale alimentelor halal", autorizate pentru musulmani, a informat Ministerul Sănătății din Qatar într-un comunicat de presă

Regulamentele Consiliului de Cooperare al Golfului și "recomandările autorităților competente interzic consumul de insecte sau de proteine și suplimentele extrase din insecte", se mai arată în comunicat.

În același document se precizează că anunțul vine ca urmare a "deciziei anumitor țări de a aproba utilizarea insectelor în producția alimentară"
 
Uniunea Europeană a aprobat în ultimele luni introducerea în piața alimentară a greierilor și a larvelor de bălegar, informează RomâniaTv.