ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexa este o „asistentă virtuală”, adică o aplicație tehnologică creată de Amazon cu scopul declarat de a îmbunăți viețile oamenilor.

Însă, în a doua zi de Crăciun, Alexa a îndemnat o fetiță de 10 ani să atingă cu o monedă de un penny o legătură electrică.

Kristin Livadahl a scris pe Twitter, pe 26 decembrie 2021, următoarele:

„OMFG. Fetița mea de 10 ani tocmai a rugat-o pe Alexa pe (aplicația smart speaker) Echo să îi dea o provocare și iată ce a spus ea:”


Provocarea sugerată de Alexa pe Echo a fost „să bage în priza din perete un încărcător de telefon doar pe jumătate și apoi să atingă cu un penny piciorușele rămase în afară”.

 
 
Miercuri, un purtător de cuvânt a declarat pentru CNBC că a fost vorba de o eroare la Alexa care ar fi fost remediată.

Periculoasa joacă, intitulată „provocarea cu un penny”, a fost lansată pe TikTok și pe alte rețele sociale în urmă cu circa un an. Inutil să mai spunem că deznodământul „provocării” poate fi unul fatal.

Utilizatorii de pe Twitter care au reacționat la postarea lui Kristin Livadahl s-au declarat șocați de recomandarea făcută de Alexa.

Unul dintre ei a comentat:

„Nu există absolut nici un motiv să ții o «Alexa» în casă. Dacă nu era deja evident, întâmplarea asta ar trebui să ți-o fi demonstrat.”

Un alt utilizator a comentat cu umor negru:

„Este clar că algoritmul AMZN a realizat că, propunând această provocare, clienții vor trebui după aceea să cumpere multe lucruri pentru a înlocui distrugerile făcute de incendiu în casă.”

Interesant este că, potrivit Bloomberg,  „Alexa” este o divizie a Amazon care aduce pierderi.

Din fericire, fetița de 10 ani nu a dat curs „provocării” criminale a „asistentei virtuale”. Însă episodul pare desprins din serialul distopic „Black Mirror”

Ne aflăm în fața primei tentative de asasinat a Inteligenței Artificiale asupra Omului care a creat-o?