Mărțișorul nu se va mai vinde la tarabă în centrul Capitalei. Anul acesta, Primăria interzice comercianților să expună marfa în Piața Romană, Piața Unirii și la Universitate.

Comercianții care de ani buni vând mărțișoare în Piața Romană sau la Univeristate, nu o vor mai face din acest an, deoarece Primăria Capitalei va interzice instalarea de tarabe aici. La fel și în Piața Unirii. Chiar dacă în aceste locuri vânzarea de mărțișoare mergea șnur, comercianții trebuie să se mute.

„Având în vedere că zonele la care faceți referire (Piața Romană, Unirii și Universitate – n.r.) sunt zone centrale și reprezintă cele mai tranzitate artere ale Capitalei României, și pentru că desfășurarea acestui tip de comerț necesită o reglementare clară care să ducă la îmbunătățirea atât a aspectului stradal cât și a circulației pietonale, Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, a stabilit că acest tip de comerț să se desfășoare în cadru organizat, în spații adecvate, așa cum se întâmplă în toate marile capitale europene”, se arată într-un răspuns al Primăriei Capitalei.

Potrivit Primăriei Capitalei, comercianții de mărțișoare vor avea la dispoziție alte 15 zone din București, unde își vor putea desfășura activitatea pentru vânzarea produselor pentru sărbătorile de 1 și 8 martie 2019, anunță Ziarul Financiar.