ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul General al Municipului București a aprobat, luni, proiectul de rectificare a bugetului Primăriei Municipiului București. 
 
Potrivit Agerpres, s-au acordat bani pentru domeniile prioritare, cum ar fi fonduri destinate copiilor cu dizabilități, bani pentru spitale, RADET, RATB și parcaj. 

Printre cele menționate anterior, se numără și alocarea sumei de un milion de euro pentru ”sprijinerea lucrărilor Catedralei Întregirii Neamului”.

”În România nu există o Catedrală a Întregirii Neamului. Doar la Alba Iulia există una a ”Reîntregirii Neamului” în timp ce Catedrala din București se numește a ”Mânturii Neamului””, a susținut edilul Gabriela Firea în ședința CGMB.

Catedrala Mântuirii Neamului Românesc sau Catedrala Națională este un proiect identitar ale cărei origini se găsesc în secolul XIX, fiind sprijinită inclusiv de Mihai Eminescu sau Regele Carol I. Cu un cost estimat de 70 de milioane de euro, pe lângă biserica în sine, complexul va conține o clinică, un muzeu, un spațiu de cazare și un parc.
 
Hramurile Catedralei Naționale vor fi Înălțarea Domnului (Ziua pomenirii eroilor neamului) și Sfântul Apostol Andrei.