ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Capitalei propune, într-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General (CGMB) programată pe 31 ianuarie, acordarea titlului de cetățean de onoare Patriarhului României, anunță news.ro.

Potrivit proiectului de hotărâre, „se acordă titlul de cetățean de onoare al municipiului București domnului Dan Ilie Ciobotea (Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române) în semn de recunoștință pentru activitatea social-filantropică, liturgică și misionară desfășurată în plan național și internațional”.

În expunerea de motive, primarul Capitalei, Gabriela Firea, subliniază „grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul București, ce va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creștinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic și tratament, cât și un centru de conferințe, toate în incinta Catedralei noi".

Firea vorbește despre „importanța și impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetățenilor României în special al locuitorilor Capitalei”.

Gabriela Firea mai menționează „curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi și de a urma direcția istorică a Regelui Ferdinand, care în anul 1920 a susținut că «Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor românilor... Biserica Mântuirii Neamului ca simbol al unității sufletești a întregului neam»”.