ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, miercuri, proiectul prin care municipalitatea va acorda un ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei pentru copiii cu dizabilități care locuiesc în București.
 
Consiliul General al Municipiului București a aprobat, cu 48 de voturi "pentru" și o singură abținere, proiectul prin care municipalitatea va acorda, lunar, un ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei copiilor cu dizabilități ce au domiciliul stabil în București, anunta Mediafax.

„Este vorba de 4.666 de copii cu dizabilități în Capitală, care primesc din partea statului român sume foarte mici. Ceea ce se primește acum este 100 de lei pentru un copil cu dizabilitate, iar persoana care îl însoțește primește 1.000 de lei. Am avut discuții cu mai multe ONG-uri care ne-au solicitat un astfel de proiect prin care copiii cu dizabilități să fie sprijiniți”, a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

Consilierul General USR, Roxana Wring a declarat că, deși Uniunea Salvați România susține acordarea acestui stimulent, consideră că mult mai util ar fi ca suma de aproximativ 60 de milioane de lei, pe care o va cheltui Primăria Capitalei anual pentru achitarea acestui stimulent, să o folosească pentru a construi rampe de acces în instituțiile publice din București pentru persoanele cu dizabilități.