ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierii municipali au adoptat, miercuri, proiectul privind acordarea a 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 de lei în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, urmând să beneficieze cu prioritate persoanele cu domiciliu stabil în zona centrală a Capitalei, potrivit Agerpres.

Proiectul, introdus pe ordinea de zi suplimentară, a fost adoptat cu 32 de voturi favorabile, 6 abțineri și 7 împotrivă.

Pentru implementarea programului se aprobă acordarea în perioada 2020-2021 a 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei/eco-voucher. Acordarea unui singur eco-voucher se va face, la cerere, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat ce are norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2.
 
Pentru acordarea eco-voucherului vor avea prioritate persoanele cu domiciliul stabil în perimetrul ZACA ce dețin în proprietate un autovehicul intens poluator înmatriculat și înregistrat la același domiciliu cu cel al proprietarului.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de autoturisme noi cu norma de poluare care să asigure un nivel redus de emisii - Euro 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoție noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară (aparate frigorifice, mașini de spălat rufe/vase, uscător de rufe, aparate de aer condiționat, plite electrice, cuptoare electrice, aspiratoare) sau electronice (televizoare, DVD player, Blue-Ray player, stații de lucru, monitoare pentru stații de lucru, laptop, tablete, imprimante laser/inkjet).

Prevederile proiectului vor fi aplicate persoanelor fizice sau familiilor care dețin în proprietate un singur autoturism poluant din categoria non-Euro, Euro 1 sau Euro 2.