ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși Clujul e lăudat de primarul Emil Boc ca „primul oraș” care va ieși din pandemie, Primăria achiziționează paturi de Terapie Intensivă în valoare de aproape 4.000 de euro, informează Ziar de Cluj

Primăria Cluj-Napoca a lansat luni, 17 mai 2021, licitația pentru servicii de furnizare paturi de terapie intensivă necesare pentru proiectul Creșterea capacității Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin achiziția de echipamente medicale și de protecție medicală – contract în valoare de 219.327,75 lei/cca 44.515,30 euro. 

Obiectul achiziției vizează paturi speciale pentru terapie intensivă. Durata contractului este de 60 de zile.

Achiziția se realizează prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare – POIM. 

Primăria nu explică felul în care simpla achiziție de paturi suplimentare ar putea rezolva criza sanitară, fără ca aceasta să fie coroborată cu redimensionarea secțiilor de terapie intensivă sau construcția de spitale noi. Pe toată durata pandemiei nu s-a mai scos o vorbuliță despre viitoarele spitale regionale, un proiect temporizat la infinit, dar care, dacă ar fi fost implementat la timpul punerii lui în discuție, ar fi făcut ca România să întâmpine criza sanitară mult mai bine dotată.
 
Dar dacă pandemia a trecut și paturile suplimentare sunt comandate abia acum, ori avem o administrație clujeană care a pierdut trenul istoriei, ori ni se pregătește o nouă molimă la toamnă și noi încă n-am aflat.