ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Craiova a notificat asociațiile de proprietari ca până în data de 7 martie să elibereze cele peste 200 de adăposturi antiaeriene pe care municipalitatea le gestionează, în cazul în care în acestea sunt depozitate anumite obiecte. Reprezentanții asociațiilor de proprietari trebuie să se asigure că adăposturile de protecție civilă din municipiu sunt goale, a transmis Primăria Craiovei, citată de Agerpres

„Sunt peste 200 de adăposturi pe raza municipiului Craiova, gestionate de către Primărie. Toate sunt identificate și controlate periodic. Mai sunt și adăposturi private (societăți comerciale, blocuri de locuințe noi etc.) ce sunt verificate de către ISU Dolj. Ieri, miercuri, 2 martie, Direcția Fond Locativ și Control Asociații de Proprietari din Primăria Municipiului Craiova a notificat toate asociațiile de proprietari să elibereze adăposturile antiaeriene, în cazul în care în acestea erau depozitate diferite lucruri. Termenul pentru eliberarea lor este 7 martie 2022”, au transmis, joi, reprezentanții Primăriei Craiova.

De ce asociațiile de proprietari sunt cele care trebuie să elibereze adăposturile antiaeriene? Pentru că majoritatea lor se află în subsolurile blocurilor, unde proprietarii au depozitat provizoriu obiecte sau și-au construit pivnițe. La ultimul control efectuat de către Compartimentul de Situații de Urgență, multe dintre acestea erau deja goale, iar, în prezent, cele disponibile sunt în curs de igienizare, acolo unde este cazul.

Întrebarea care se pune este de ce un oraș din sud-vestul României, țară membră a NATO, ar trebui să se teamă de atacuri aeriene de pe urma conflictului din vecinătatea estică a granițelor noastre.