ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță (PSD), a inițiat o hotărâre prin care dorește asocierea dintre dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 și Asociația „The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni)” și alte două ONG-uri, „în vederea apărării și promovării interesului superior al minorilor aflați în centrele de tip rezidențial, publice”, semnalează R3media.

Conform proiectului de hotărâre publicat pe siteul Primăriei Sectorului 4, scopul asocierii se manifestă „prin efectuarea vizitelor de monitorizare anunțate sau inopinate în toate centrele de tip rezidențial, publice, destinate copiilor și tinerilor, aflați cu măsura protecției speciale dispusă în baza Legii 272/2004 cu sau fără dizabilități de pe raza de competență DGASPC Sector 4”.
 


Protocolul prevede că DGASPC trebuie să faciliteze accesul reprezentanților organizațiilor semnatare în centrele de tip rezidențial publice, la facilități, dar și „la informațiile referitoare la numărul copiilor și tinerilor” din aceste centre.

Tot DGASPC se obligă să faciliteze „întrevederi cu copiii și tinerii aflați cu măsura protecției speciale” pe#ntru reprezentanții asociațiilor semnatare, în prezența unui reprezentant DGASPC.

Nu în ultimul rând, Primăria lui Băluță se angajează să ofere „sprijin financiar” partenerilor. Acordul dintre Primăria Sectorului 4 și Asociația „Noii Zori Păgâni” este semnat, din partea ONG-ului, de către președintele Cosmin Olteanu.
 
Mai multe detalii la R3Media