ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai nou bulevard al Capitalei, Uranus, inaugurat în 2014 de Primăria București, a fost construit ilegal, în baza unor documente false, judecătorii Tribunalului București stabilind că Hala Matache, monument istoric, și mai multe case de pe strada Berzei au fost demolate fără drept, informează realitatea.net.

Tribunalul București a constatat că avizele obținute de Primăria Capitalei, printre care și avizul de mediu pentru construirea șoselei din centrul Capitalei, ar fi ilegale. În consecință, judecătorii au decis că trebuie reconstruite trei imobile demolate de pe traseul bulevardului Uranus, printre care și Hala Matache, anunță sursa citată.

În total, pentru construirea bulevardului Uranus au fost demolate aproape 1.000 de clădiri.

În ianuarie 2014, când circulația rutieră pe tronsonul Buzești-Berzei-Vasile Pârvan a fost redeschisă, primarului general Sorin Oprescu declara că Hala Matache va fi reconstruită "după forma și volumul pe care l-a avut în ani 1930", în cadrul unui parteneriat public-privat și va fi amplasată în zona inițială.

"Relocarea va începe când voi găsi o persoană care să intre într-un parteneriat public-privat, pentru că nu am bani. Există toate proiectele, toate planurile sunt aprobate de Ministerul Culturii și așa mai departe", spunea la acea vreme Sorin Oprescu.

Hala Matache Măcelarul din București a fost un monument al arhitecturii inginerești din secolul XIX, construit de către primăria București între 1887 și 1899 și demolat în martie 2013. Imobilul se afla pe Lista Monumentelor Istorice în vigoare.