ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Școlile din Sectorul 1 au rămas aproape fără protecție ca urmare a solicitării primarului Clotilde Armand. Dispariția agenților de pază din unitățile de învățământ a fost semnalată poliției de către părinți. Ofițerii de poliție care au verificat paza în școlile administrate de Sectorul 1 au găsit 60 de cazuri în care numărul posturilor de pază a fost diminuat, scrie lumeapolitica.ro.

„Activitățile de control desfășurate până în prezent au relevat unele deficiențe cu privire la respectarea legislației incidenței pazei, în cadrul unor instituții de învățământ, context în care au fost aplicate sancțiuni contravenționale și după caz, au fost stabilite sarcini și termene de remediere”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Surse din poliție au declarat pentru Lumea Politică faptul că aceste cifre sunt raportate la planurile de pază pentru perioada vacanței școlare. Odată cu începerea școlilor, discrepanțele dintre necesarul de pază și realitatea din teren sunt mult mai mari.

Clotilde Armand a dictat o reducere cu 60% a posturilor de pază de la școlile din Sectorul 1. Schimbarea a luat prin surprindere profesorii și părinții care s-au trezit fără agenții de pază care asigurau siguranța elevilor, notează sursa citată.
 
Din momentul preluării postului de primar, franțuzoaica a început să se poarte ca o moșiereasă pe plantație. A pornit războiul cu Romprest, iar Sectorul condus de ea s-a umplut rapid de gunoaie. Războiul pare a fi unul de uzură, în care cele două părți se acuză reciproc.
A continuat cu tăierea banilor pentru spitale esențiale și cu încercarea de a tăia bursele de merit ale elevilor din Sectorul 1.