ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul orașului Montreal, Valérie Plante, a căzut din picioare în timp ce răspundea la întrebări la o conferință de presă.

Plante, în vârstă de 49 de ani, se afla la un pupitru și răspundea la întrebarea unui reporter la briefingul săptămânal de presă din clădirea municipală, când a căzut brusc din picioare, potrivit unei înregistrări video a incidentului.


"Oh, nu, nu mă simt bine", a putut fi auzită spunând în franceză înainte de a se întoarce și de a se prăbuși pe podea. Asistenții lui Plante s-au grăbit să o ajute și, aproximativ cinci minute mai târziu, ea s-a ridicat din nou și a fost ajutată să se îndrepte spre biroul ei.

O ambulanță a sosit pentru a o transporta pe Plante la un spital, dar aceasta a refuzat și ambulanța a plecat fără ea.

La scurt timp după ce a avut loc incidentul, echipa lui Plante a oferit o scurtă actualizare privind starea politicianului prin intermediul contului X (fostul Twitter) al lui Plante. "Primarul din Montreal a suferit un disconfort în timpul unei conferințe de presă și, din fericire, se află în afara oricărui pericol", se arată în postarea în limba franceză. "Ea va primi tot sprijinul medical necesar și vă mulțumește pentru sprijinul dumneavoastră".

Premierul canadian Justin Trudeau a comentat postarea, transmițându-i urările sale de bine lui Plante. "Mă gândesc la tine, Valérie. Însănătoșire grabnică", a scris el. Premierul Quebecului, François Legault, a comentat și el: "Mă bucur că ești bine. Însănătoșire grabnică!".

Într-o postare pe X mai târziu, marți, Plante - care în 2017 a devenit prima femeie care a condus orașul Quebec în istoria sa de 375 de ani - a declarat că "se simte bine" după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate.