Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, intenționează să aducă în Cetatea Băniei statuia lui Mihai Viteazul de la Oradea, după ce aceasta a fost dată jos în urmă cu câteva zile de pe soclul din piața centrală, urmând să fie înlocuită cu statuia Regelui Ferdinand, informează Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, primarul Craiovei a anunțat că îi va contacta pe proprietarii acestei statui, respectiv Asociația Mihai Viteazul, pentru a le propune o locație centrală.

„În timp ce Craiova îl omagiază pe Mihai Viteazul, întâiul unificator al Țărilor Române, într-un alt oraș din țară statuia acestuia este dată jos pentru a face loc alteia, lucru care mă întristează profund. Motiv pentru care am luat decizia de a contacta proprietarii acestei statui, Asociația Mihai Viteazul din orașul respectiv, pentru a le propune strămutarea acesteia la Craiova, într-o locație centrală stabilită de comun acord", a scris Genoiu, duminică, pe Facebook.

Edilul a făcut acest anunț în contextul în care, în acest weekend, la Craiova a fost organizată cea de a VII-a ediție a Zilelor „Mihai Viteazul”, cu spectacole de muzică și teatru, ateliere, expoziții de arme, jonglerii, meșteșuguri medievale. 
 
Reamintim că statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea a fost dată jos de către municipalitate, urmând să fie înlocuită cu statuia Regelui Ferdinand I. Potrivit Bihoreanul, statuia lui Mihai Viteazul a fost dusă în depozitul Companiei de Apă Oradea, unde va sta pe termen nedeterminat, până ce se va identifica un spațiu potrivit pentru reabilitare.