ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, intenționează să aducă în Cetatea Băniei statuia lui Mihai Viteazul de la Oradea, după ce aceasta a fost dată jos în urmă cu câteva zile de pe soclul din piața centrală, urmând să fie înlocuită cu statuia Regelui Ferdinand, informează Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, primarul Craiovei a anunțat că îi va contacta pe proprietarii acestei statui, respectiv Asociația Mihai Viteazul, pentru a le propune o locație centrală.

„În timp ce Craiova îl omagiază pe Mihai Viteazul, întâiul unificator al Țărilor Române, într-un alt oraș din țară statuia acestuia este dată jos pentru a face loc alteia, lucru care mă întristează profund. Motiv pentru care am luat decizia de a contacta proprietarii acestei statui, Asociația Mihai Viteazul din orașul respectiv, pentru a le propune strămutarea acesteia la Craiova, într-o locație centrală stabilită de comun acord", a scris Genoiu, duminică, pe Facebook.

Edilul a făcut acest anunț în contextul în care, în acest weekend, la Craiova a fost organizată cea de a VII-a ediție a Zilelor „Mihai Viteazul”, cu spectacole de muzică și teatru, ateliere, expoziții de arme, jonglerii, meșteșuguri medievale. 
 
Reamintim că statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea a fost dată jos de către municipalitate, urmând să fie înlocuită cu statuia Regelui Ferdinand I. Potrivit Bihoreanul, statuia lui Mihai Viteazul a fost dusă în depozitul Companiei de Apă Oradea, unde va sta pe termen nedeterminat, până ce se va identifica un spațiu potrivit pentru reabilitare.