ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vizita Ministrului Muncii în Germania, unde a vertificat cum sunt tratați muncitorii sezonieri români, nu este lipsită de controverse. Deși Violeta Alexandru susține că nu trebuie să stea în izolare, după ce s-a întâlnit cu muncitorii români din Germania, primarul sectorului 5, Daniel Florea anunță că nu o va primi pe Violeta Alexandru să viziteze mai multe obiective din zonă, de teamă să nu existe vreun risc de infectare cu noul coronavirus, anunță România TV. Florea îi amintește ministrului Muncii că legea impune carantinarea tuturor persoanelor care vin din afara granițelor pentru o perioadă de 14 zile. 
 

Violeta Alexandru a revenit din Germania, unde s-a îmbrățișat cu românii care muncesc sezonier. Cu toate acestea, ministrul susține că nu trebuie să intre în izolare la domiciliu timp de 14 zile, regulă valabilă pentru toate persoanele care se întorc în țară pe durata stării de alertă.
 
Pentru această regulă există excepții, însă membrii Guvernului nu sunt exceptați de la izolarea la domiciliu, cum sunt membrii Parlamentului European sau ai misiunilor diplomatice. De asemenea, ministerul Muncii susține faptul că Violeta Alexandru deține un pașaport diplomatic prin care ar putea fi exceptată de la regula izolării la domiciliu. 

Așa că primarul sectorului 5, Daniel Florea, a anunțat că nu îi va permite ministrului să vină în inspecție la Direcția de Asistență Socială din sectorul 5. Edilul i-a transmis faptul că în următoarele 14 zile aceasta are accesul interzis. 

„Am aflat cu surprindere ieri, că doamna ministru vrea să facă o descălecare neanunțată, mâine, la niște obiective aflate în administrarea Direcției de Asistență Socială a sectorului 5. Doamna ministru, am un anunț pentru dumneavoastră: Stimată doamnă Victoria Violeta Alexandru, ministrul muncii și protecției sociale, în următoarele 14 zile, nu veniți că nu intrați!”, i-a transmis primarul Florea.